Вие сте тук: Начало Новини Премахват паважа по бул. „Васил Априлов“ и „Коматевско шосе“

Премахват паважа по бул. „Васил Априлов“ и „Коматевско шосе“

В проекта на стойност около 30 млн. лв. са включени също изграждането на новия бул. „Северен“, реконструкция на бул. „Шести септември“ и бул. „Руски“.

С реконструкцията на „Коматевско шосе“ и бул. „Васил Априлов“ се предвижда през октомври да стартира изпълнението на съвместния проект на общината и ЕБВР, съобщи кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

Фирмите кандидати могат да подават документи до 30 септември. Формуляри до момента са закупили 5 компании, едната от които е китайска. Участието на международни участници в конкурса за изпълнител кореспондира с желанието ни за прозрачност, коментира инж. Иван Тотев. След първия кръг, когато документите се разглеждат по допустимост, има само един критерий – предложената най-ниска цена.

Реконструкцията на бул. „Васил Априлов“ ще се реализира на три етапа, като първият включва отсечката от Централна гара до ул. „Любен Каравелов“, вторият – до бул. „Пещерско шосе“, а третият – до ул. „Войнишка слава“. Междувременно по график вървят ремонтите на булеварда в участъка между „Дунав“ и „България“.

В проекта на стойност около 30 млн. лв. са включени също изграждането на новия бул. „Северен“, реконструкцията на бул. „Шести септември“ от моста на Адата до „Цариградско шосе“ и на бул. „Руски“ от Централна гара до „Шести септември“. Предвиденият срок за изпълнение на всички обекти е три години.