Вие сте тук: Начало Новини Премахват паважа от ул. „Богомил”

Премахват паважа от ул. „Богомил”

Реконструкцията на 350-метровата отсечка предвижда изграждането на нова основа, тротоари, система за отводняване и допълнително осветление,

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев направи символичната първа копка на основния ремонт на улица „Богомил“. „Не само смяна на паважа с асфалт, а и пълна реконструкция ще бъде извършена на ул. „Богомил” в участъка от „Петко Д. Петков” до „Родопи” в срок от 60 дни“, обяви инж. Тотев.

Преасфалтирането на една от най-натоварените пътни артерии в града е започнало със средства от 50-милионния заем през втория кметски мандат на д-р Иван Чомаков, но средствата стигнали за участъка от бул. „Източен” до ул. Родопи”. Освен премахването на паветата, реконструкцията на 350-метровата отсечка предвижда изграждането на нова основа, тротоари, система за отводняване и допълнително осветление, като междувременно ще бъде обновена и автобусната спирка.

Реализирането на обекта струва около 660 хил. лв., което показва колко е скъпо изграждането на съвсем нова улица по европейски стандарти. Това е една от причините, въпреки желанието на гражданите, години наред в Пловдив да не се премахват павета, коментира инж. Тотев.

В момента се изготвя служебен проект за реконструкцията на ул. „Петко Д. Петков” в частта й до църквата „Св. Петка”, предстои проектирането и на реконструкция на ул. „Гладстон” от бул. „Руски” до „Васил Априлов”.