Вие сте тук: Начало Новини Предстои мащабната реконструкция на улица „Остромила“ и прилежащата инфраструктура

Предстои мащабната реконструкция на улица „Остромила“ и прилежащата инфраструктура

Обсъждат се алтернативни маршрути във връзка с ремонта на "Коматевско шосе".

Във връзка със затварянето на „Коматевско шосе“ и изграждането на канализация до пловдивския квартал „Коматево“  се обмисля осигуряване на черни пътища (макадан) за живущите в района, както и за различните търговски обекти и по-малки предприятия.

„Стремим се максимално да минимизираме неудобствата на жителите от това, че настилката няма да е асфалтова. Надявам се в близките дни да успеем да положим асфалт до фирма „Филкаб““, уточни кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

В плановете на Община Пловдив за 2016 година е и улица „Остромила“. Стартът на нейната реконструкция беше забавен, тъй като беше използвана като обходен маршрут. В близките дни успоредно със затварянето на „Коматевско шосе“ и полагането на канализацията, улица „Остромила“ също ще бъде ремонтирана.

1,5 милиона лева от бюджета на Общината ще бъдат предоставени за ремонта на 2- километровата улица, която свързва „Коматевско шосе“ и булевард „Димитър Талев“. Предвидено е и довършване на канализацията в участъците, където тя липсва. 500 000 лева допълнително ще бъдат дадени за обновяване на тротоарните настилки и уличното осветление.