Вие сте тук: Начало Новини Представят 120 вина на Седмото дефиле на младото вино в Пловдив

Представят 120 вина на Седмото дефиле на младото вино в Пловдив

Дегустациите ще са на 12 места в Стария град в петък, събота и неделя от 11:00 до 18:30 часа.

Проливният дъжд не помрачи празничното настроение при откриването на Седмото Дефиле на младото вино в Пловдив. Традиционното Дионисиево шествие премина по Главната улица, през Стария град и се спря на откритата сцена на Лапидариума, където се събраха народни представители, кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева, председателят на ОбС Савина Петкова, заместник-областният управител Иван Антонов, представители на Европейския рицарски орден на виното, на Националната лозаро-винарска камара, граждани и гости на Пловдив.

Председателят на Парламентарната комисията по бюджет финанси Менда Стоянова отвори първата бъчва с младо вино, с което даде символичният старт на Дефилето.

В тазгодишното му издание 26 водещи производители от цялата страна ще представят 120 млади вина – червени, бели и розе. Дегустациите ще са на 12  места в Стария град в петък, събота и неделя от 11:00 до 18:30 часа.

„Без вас тишината тук би била оглушителна, а младото вино недопито“ – с тези думи председателят на Съвета по туризъм Любозар Фратев се обърна към винопроизводителите, жителите и гостите на града, които са сърцето на този пловдивски празник.