Вие сте тук: Начало Новини Представиха проекта за нов парк в район „Централен“

Представиха проекта за нов парк в район „Централен“

Ново парково пространство ще бъде изградено между булевардите „Княгиня Мария Луиза“ и „Източен“, където миналата година бяха премахнати стари временни постройки. Днес проектът за облагородяването на зоната бе представен от кмета на район „Централен“ Георги Стаменов в присъствието на кмета на Пловдив инж. Иван Тотев. Мястото ще бъде облагородено, след като бъде отстранена компрометирана опасна постройка. Предвижда се да бъдат изградени места за спиране и паркиране на автомобили за удобство на живеещите в съседство граждани.

Новият парк ще бъде естествено продължение на съществуващата вече зелена зона с детска площадка откъм бул. „Източен“. В него ще има лабиринт и много зеленина. Ще бъдат оформени зони за различните възрастови групи –детска площадка, фитнес за открито, пейки с възможност за монтиране на стационарен шах и табла.

Ще бъде разширена поливната система на ОП „Градини и паркове“, за да може растителността да се поддържа пълноценно. В целия район е предвидено и изграждането на осветление. Общата стойност на проекта е  200 хиляди лева.

На представянето на проекта присъстваха кметовете на районите „Източен“ и „Северен“ Николай Чунчуков и Ральо Ралев, както и директорите на общинските предприятия „Градини и паркове“ и „Чистота“ Стоян Алексиев и Иван Стоянов.