Вие сте тук: Начало Новини Пред многохилядна публика на Античния театър кметът Иван Тотев откри Международния фолклорен фестивал

Пред многохилядна публика на Античния театър кметът Иван Тотев откри Международния фолклорен фестивал

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев даде снощи официалния старт на 23-тия Международен фолклорен фестивал. Пред около 4000 зрители на Античния театър той подчерта, че събитието вече е традиция и заема достойно място в културния календар на града.

Кметът Иван Тотев приветства гостите от Армения, Бразилия, Грузия, Испания, Йордания, Косово, Чили и Черна Гора, както и пловдивските участници  – Фолклорен ансамбъл „Седенчица“, Детска танцувална школа „Тракия“ и Фолклорен ансамбъл „Дилянка“, който ще отпразнува 25-години от създаването си.

Той пожела добро настроение и положителни емоции на пловдивчани и на тези жители от региона, които ще имат възможност да се докоснат до магията на танца. Ансамблите от Армения, Черна гора и Йордания ще изнесат на 2 август концерт в град Хисаря. На 3 август в гр. Пещера ще се представят колективите от Испания, Чили, Косово. На 4 август, отново в Пещера ще танцуват  участниците от Бразилия, Армения и Йордания.

Всяка вечер до 5-ти август 2017 г.  от 17.30 часа в Пловдив ще се състоят дефилетата на съставите. Те ще тръгват от „Дом Левски”, ще преминават по Главната улица и ще стигат до сцената на пл. „Стефан Стамболов”, където ще изнасят кратки концерти. Програмата ще продължава с официалните вечерни представяния на участниците на сцената  на Античния театър от 20:00 ч. Входът за събитията е свободен.