Вие сте тук: Начало Новини Преасфалтиране на булеварди вместо кърпене на дупки

Преасфалтиране на булеварди вместо кърпене на дупки

Преасфалтиране на цели булеварди или големи участъци на улици с интензивно движение започва към средата на март, след като премине и прогнозираното от метеоролозите поредно застудяване с превалявания от сняг.

Това съобщи кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

Спешни кърпежи на дупки започва днес в „Западен”, в останалите районите „спасителните” акции са задействани вече от няколко дни.

С колегите от районите работим в синхрон, общината поема входно-изходните артерии на града, отбеляза инж. Тотев. Тъй като целта е дупките да не се кърпят, след което пак да „разцъфтяват” в тазгодишния бюджет са заделени много средства за преасфалтиране.

В дългия списък например са най-компрометираната част от пътната настилка на бул. „Александър Стамболийски”, както и булевардите „Цар Борис III Обединител”, „Васил Априлов”, „Христо Ботев” и „Шести септември”.  Няма да се кърпят дупки, а ще се полага асфалт по „Асеновградско шосе”, подходите към „Скобелева майка”, а също и цели зони по районите, особено в „Южен” и „Северен”. Районните кметове вече подготвят списъците.

Преасфалтирането, а не кърпенето на дупки е начинът за решаване на проблема, за да не се налага да си говорим три дни за голямата зейнала дупка на Сточна гара например, коментира инж. Тотев.