Вие сте тук: Начало Новини Празничното настроение завладя Пловдив

Празничното настроение завладя Пловдив

Светлините на коледната елха бяха включени символично от кмета инж. Иван Тотев.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев извърши символичното запалване на светлините на коледната елха и украсата в града. Тази година на площад „Стефан Стамболов” грейнаха две елхи – 15-метровото живо дръвче, което се украсява за втори пореден път, както и 7-метрова изкуствена елха.

Миналата година имаше дилема дали да бъде живо дърво или да спазим традицията и да украсим отрязано. Тогава взехме решение да украсим живото дърво и то не кое да е дърво, а това, засадено през седемдесетте години на миналия век по повод раждането на 300 хилядния жител на Пловдив. Това е много специална елха, символизираща разрастването на града през годините. Надявам се да сме живи и здрави и да засадим дървото, което ще отбележи раждането на 500-хилядния жител на Пловдив, сподели кметът Иван Тотев. Той допълни,че тази година е взето решение да има  и втора изкуствена елха, която символизира модерния, новия град.

Младите таланти от Хора на пловдивските момчета „Стефка Благоева” и от фолклорен ансамбъл „Дилянка” със своите изпълнения зарадваха стотиците граждани, дошли на площада. Кметът Иван Тотев даде начало на обратното броене до запалването на светлините, а небето бе озарено от празнични фойерверки.

За първи Пловдив има толкова богата и разнообразна украса за коледно-новогодишните празници. Освен на площад „Стефан Стамболов”, празничните светлини грейнаха по цялата главна улица, на сградата на общината, пощата и по всички основни булеварди. Стотиците хиляди лампички на украсата са енергоспестяващи.  На Римския стадион и до фонтана светещи арт-дръвчета допълват атмосферата в града.

Коледното настроение завладя Пловдив по-рано през деня, когато започна да работи и ледената пързалка. За първи път в града ще има и два коледни базара – до ледената пързалка и на площад „Стефан Стамболов” по немски образец, организиран съвместно с посолството на Германия и Немската търговско-промишлена палата.

Кметът инж. Иван Тотев пожела на всички да преживеят усмихнати, щастливи и приятни празници.