Вие сте тук: Начало Новини Поредно международно призвание за Община Пловдив в областта на туризма

Поредно международно призвание за Община Пловдив в областта на туризма

В Дубровник и жури, и участници отбелязаха целенасочената и успешна стратегия на Община Пловдив за развитие на туризма.

Община Пловдив спечели наградата за Цялостно представяне и повишаване нивото на Втория Европейски фестивал на туризма и стратегии, който се проведе от 27 до 30 април 2016 г. в Дубровник. Организатори на събитието са Министерство на туризма на Хърватия, Министерство на културата, туристически борд на Дубровник и община Дубровник.

Призът бе предаден на кмета на Пловдив инж. Иван Тотев от директора на ОП „Туризъм“ Радост Иванова, която представляваше града ни.

Над 20 туристически държави участваха във форума със стратегии за туризъм. Пловдив бе представен с основните културно-исторически забележителности, с проектите, по които Общината работи активно през последните няколко години – Античен театър, Римски стадион, Раннохристиянската базилика, Епископската базилика, Цар Симеоновата градина, Главната улица, Капана и не на последно място като Европейска столица на културата през 2019г. Пловдив бе оценен не само както туристическа дестинация с изключителни културно исторически обекти, високата оценка бе дадена и за работата на администрацията за неговото опазване и предаване за бъдещите поколения.

При връчването на наградата за Цялостно представяне и повишаване нивото на фестивала, председателят на журито отбеляза, че Пловдив е изключителен конкурент със всеки свой проект. Не само журито, а и останалите участници отбелязаха целенасочената и успешна стратегия на Община Пловдив за развитие на туризма. Представителите на другите градове-участници изразиха желание за съвместна работа, обмяна на опит и сътрудничество за създаване на общи туристически маршрути.