Вие сте тук: Начало Новини Подготвят се процедури по големия транспортен проект на Пловдив

Подготвят се процедури по големия транспортен проект на Пловдив

Междувременно продължава монтирането на новите спирки, а общината ще постави допълнителни информационни елементи.

Община Пловдив изпраща за съгласуване в управляващия орган първите две процедури по проекта „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в Пловдив” по програма „Регионално развитие” на стойност около 44 млн. лв.

Готови сме веднага след това да обявим конкурсите за публичност и одит, съобщи кметът на града инж. Иван Тотев.

Още в петък, в изпълнение на приетото от Общинския съвет решение за поемане на кредитна линия, подадохме документите във ФЛАГ (Фонд за органите на местното самоуправление) за финансиране в размер на 2,8 млн. лв., за да осигурим необходимото от нас съфинансиране по проекта, допълни той.

Междувременно продължава монтирането на новите модули по автобусните спирки, а общината започва дейности за поставянето на допълнителни информационни елементи – карти и информационни знаци за туристическите обекти.

Спирките ще станат освен пунктове за изчакване на автобусите от градския транспорт, така и пунктове за информация за туристическите атракции на Пловдив, подчерта Иван Тотев.

Големият транспортен проект предвижда оборудването на спирките и с електронни табла за движението на автобусите в реално време, подчерта кметът на Пловдив.