Вие сте тук: Начало Новини Пловдив с цветна карта на всяка автобусна спирка и нови указателни табели по пътищата

Пловдив с цветна карта на всяка автобусна спирка и нови указателни табели по пътищата

Община Пловдив очаква мнението на пловдивчани преди да бъде одобрен окончателния вариант на картата.

Цветна карта, включваща цялата мрежа на градския транспорт в Пловдив, с размери 1,20 на 1,20 метра, предстои да бъде монтирана върху модулите на 314 автобусни спирки в града.

По картата е работено в продължение на месеци, но преди да одобрим окончателния й вариант, искаме да я видят и пловдивчани, за да си кажат мнението и те. Това заяви кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

Картата е качена на сайта на Община Пловдив, както и в голяма част от електронните пловдивски медии. Кметът увери, че няма да остане непрочетен коментар, вследствие на което да бъдат коригирани евентуални грешки в наименованията на улици и места или в превода им.

Изработената от устойчив материал цветна двуезична карта ще съдържа освен маршрутите на автобусните линии, по-важните забележителности на Пловдив и кратка информация как да се стигне до тях.

Отделно, при изпълнението на транспортния проект в частта му за електронното таксуване, по спирките ще бъдат поставени електронни табла, които да показват разписанието на автобусите и точността до секунди на тяхното пристигане.

Част от политиката на Община Пловдив за улеснение на пловдивчани и гостите на града е и поставянето на нови указателни табели, съобщи заместник-кметът инж. Александър Държиков.

За първи път през последните 10 години ОП „Организация и контрол на транспорта“ направи пълно обследване на необходимостта от актуализиране на информационните табели, които да водят преминаващите към други селища или ориентиращите се към публични обекти в самия град шофьори.

Предстоят процедури по закупуването на табелите, които да бъдат монтирани върху така наречените ферми /металните конструкции на светофарните уредби/ след тяхното освежаване, посочи инж. Държиков.

Започнахме поетапно с обновяването на пътищата, продължихме с новата маркировка, антипаркинг-колчетата, спирките и вече стигнахме и до новите информационни табели, подчерта от своя страна инж. Иван Тотев.