Вие сте тук: Начало Новини Пловдив отново е във фокуса на престижни международни медии. Градът е топ дестинация според „The Guardian“ и “Kurier”

Пловдив отново е във фокуса на престижни международни медии. Градът е топ дестинация според „The Guardian“ и “Kurier”

Пловдив отново попада във фокуса на престижни международни медии.  Градът е в класацията на великобританският „The Guardian“, наложил се като една от най-влиятелните медии не само на Стария континент, но и в света. Изданието рекламира града като една от най-добрите туристически дестинации за 2019 в контекста на Европейска столица на културата. Класацията включва разнообразни места от целия свят, които привличат посетители с различни атракции.

Древният град на седемте тепета в южната част на България ще е домакин на концерти, театрални постановки и изложби, се казва в статията.  “The Guardian” допълва, че партито стартира още на 11 януари. Изданието пише, че обхвата на програмата варира от „Айляк парад“ на 4 май на Главната до “Brexit Blues” – фестивал, посветен на британската музикална сцена. Споменава се и пътуващата детска изложба „Еврика“ на „Музейко“, която показва по иновативен начин големите открития на 19-и и 20-и век, както и фестивала „Opera Open”.

Австрийското издание „Kurier.at: News” се гмурка дълбоко в историята и архитектурата на Пловдив. Градът отново е представен в контекста на Европейска столица на културата, но в изцяло самостоятелна статия. Подробно са описани Старият град и историческите пластове. „Днес множество възрожденски къщи са реставрирани и превърнати в музеи, ресторанти или бутикови хотели, които очакват гости“, пише изданието. Акцентите в програмата, които са представени в статията, са театралният проект „Европейска Одисея 2019. Пътуващият човек“, изложбата „Дим. Истории за тютюна“ и фестивалът “Brexit Blues”. Печатният вариант на “Kurier” се разпространява в Австрия и има аудитория от над половин милион читатели.

Само за втората половина на 2018 година, Пловдив в контекста на Европейска столица на културата, е включен в над 60 статии на престижни международни издания. Градът попадна във всички класации на големи медии – европейски и международни, като топ дестинация за 2019 година.