Вие сте тук: Начало Новини Пловдив функционира нормално въпреки усложнената обстановка

Пловдив функционира нормално въпреки усложнената обстановка

Обилните снеговалежи ще продължат и ще става все по-студено, предупреди кметът на Пловдив инж. Иван Тотев. Въпреки усложнената обстановка, градът функционира, подчерта той.

Снегът заваля още в 23 часа. Веднага излязоха 36-те пясъкоразпръсквачи.  Всички мостове, надлези, булеварди и първокласни улици са обработени със солно-пясъчна смес 1:1. Вместо очакваната до 20 см снежна покривка наваля 30 см сняг, а до края на деня се очаква да стигне и 40 см. Рано сутринта тръгнаха всичките 93 снегорина, а в 8 ч. започна почистването и на вътрешно-кварталните улици, 10 фадроми разчистват образувалите се по кръстовищата купчини сняг след работата на снегорините, разказа директорът на ОП „Чистота” Иван Стоянов.

Цял ден и цяла нощ работата по почистването ще продължи. Тъй като снегът няма да спре, целта е снежната покривка по булевардите да се удържи в рамките на 2 см, за да може солно-пясъчната смес да подейства и да се види асфалт, обясни инж. Тотев.

Цялата следваща седмица температурите ще бъдат много ниски. Очакват се силни североизточни ветрове, утре може да има проблеми с градския транспорт. Предупреждаваме хората, които не са на работа, да излизат от къщи само при необходимост, а останалите – много да внимават, обърна се кметът чрез медиите към пловдивчани. Според него най-важно е да се запази проходимостта на улиците в града. Засега няма проблеми с електро и топлозахранването, както и с водоснабдяването, отбеляза той.

Екип на ОП „Градини и паркове” дава нощно дежурство и реагира на сигнали за паднали дървета и клони, които затрудняват движението. Сигнали се приемат на денонощните телефони 032/63-25-11 и 032/65-67-85 и на телефон 032/62-43-01 от 9 до 17 ч., припомни инж. Тотев.

От утре до петък учениците са в тридневна ваканция.