Вие сте тук: Начало Новини Пловдив черпи опит от Краков в културата и транспорта

Пловдив черпи опит от Краков в културата и транспорта

Изграждането на подземен музей и усвояване на евросредства в градския транспорт са основните теми, които ще обсъжда пловдивската делегация при визитата си.

Културата и градският транспорт са темите, по които водената от кмета инж. Иван Тотев пловдивска делегация ще търси опита на втория по големина полски град Краков.

В първия ден от визитата ни ще се запознаем с процеса на изграждане на подземния музей на Краков  и популяризирането му като туристическа дестинация. За нас са особено важни механизмите на финансиране и управление на проекта, разказа инж. Тотев.

Вторият ден ще е на тема градски транспорт, защото Краков  е посочен от МРРБ  като един от примерите за усвояване на средства по европейски програми в това направление. Очакваме полза, защото до края на тази година трябва да посочим приоритетите на Пловдив за следващия програмен период – ако сегашният ни транспортен проект е за 23 млн. евро, през следващия средствата могат да бъдат и повече, аргументира се кметът. Според него е много важно правилно да бъдат дефинирани потребностите на Пловдив.