Вие сте тук: Начало Новини Първи регионален Българо-френски форум се проведе в Пловдив

Първи регионален Българо-френски форум се проведе в Пловдив

В събитието се включиха представители на около 40 компании от двете страни.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и посланикът на Република Франция в България Н. Пр. Филип Отие откриха Българо-френски бизнес форум „Инвестирай в Пловдив“. Домакин на събитието бе Общината, а в него се включиха представители на около 40 френски и пловдивски компании.

Икономическото развитие на региона е най-важният приоритет в управленската ни програма и полагаме максимални усилия за превръщането на Община Пловдив като мост в отношенията между бизнеса от различни страни, заяви инж. Иван Тотев. Той допълни, че организирането на подобни форуми през последната година и половина се превръща в добра традиция за града. Кметът изтъкна предимствата на Пловдивския регион и подчерта традиционно добрите отношения между двете страни.

От своя страна Н. Пр. посланик Филип Отие изрази задоволството си от факта, че домакин на първия Българо-френски регионален форум е именно Пловдив – град със забележителна и изпълнена със слава история и същевременно модерен и с голямо бъдеще. Още веднъж Пловдив ни открива пътя, защото тук за първи път се провежда подобно събитие, което съм убеден, че ще се увенчае с успех, подчерта Н. Пр. Филип Отие.

Председателят на Френско-българската търговска камара Стефан Дюлае приветства форума, след което участниците направиха своите презентации и обсъдиха възможностите за инвестиции и задълбочаване на двустранните икономически отношения. Кметът инж. Иван Тотев и посланикът на Република Франция Н. Пр. Филип Отие заедно разгледаха изложението на френски фирми на площад „Стефан Стамболов“.