Вие сте тук: Начало Новини Първа среща на кмета Иван Тотев и новия директор на ОДМВР Йордан Рогачев

Първа среща на кмета Иван Тотев и новия директор на ОДМВР Йордан Рогачев

Община Пловдив и Областната дирекция на МВР ще продължат да работят съвместно за осигуряване на безопасността и сигурността на гражданите. Това декларираха по време на първата си среща кметът инж. Иван Тотев и директорът на ОДМВР старши комисар Йордан Рогачев. Двамата бяха категорични, че ще засилят общите усилия за охрана на обществения ред и подобряване на пътната обстановка.

Обсъдено бе разширяването на видеонаблюдението и монтирането на нови камери на публични места в града.

„Сред основните ни приоритети като ръководство на Община Пловдив винаги е била подобряване сигурността на пловдивчани и гостите на града. Непрекъснато увеличаваме инвестициите в тази сфера“, подчерта кметът на Пловдив инж. Иван Тотев. Като пример този посочи обновеният и разширен оперативен център на ОП „Общинска охрана“, както и внедрената преди година и половина  видеосистема на МВР, която чрез камери следи 11-е входно-изходни артерии на Пловдив. Проектът на стойност 320 000 лева бе финансиран със средства от бюджета на Община Пловдив.

Директорът на ОДМВР старши комисар Йордан Рогачев заяви, че  добрата съвместна работа между Община Пловдив и Областната дирекция на МВР ще продължи и в бъдеще. Той подкрепи идеята за създаване на полигон за обучение на млади водачи.

Освен разширението на системата за видеонаблюдение по време на разговора бе обсъдена възможността  за закупуването на допълнителни камери за следене на скоростта, с помощта на които да се противодейства на пътно-транспортните произшествия в града.

Коментирана бе и работата на Общинска полиция, като бе подчертана ролята й за опазването на обществения ред във важни и невралгични зони като централната градска част, включваща Главната улица, Стария град, квартал „Капана“, Цар Симеоновата градина и други посещавани места.