Вие сте тук: Начало Новини Първа копка на нови детски ясли в „Тракия”

Първа копка на нови детски ясли в „Тракия”

Детското заведение ще е за около 170 деца, с разгъната застроена площ от 2916,56 кв. м и ще бъдат построени върху терен от 6763 кв. м,

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район „Тракия” Костадин Димитров направиха днес първа копка на нови детски ясли.

Детското заведение ще е за 8 групи с около 170 деца, с разгъната застроена площ от 2916,56 кв. м и ще бъдат построени върху терен от 6763 кв. м, който се намира между блоковете 203 и 205 на ул.”Маестро Георги Атанасов”. Срокът за изпълнение е 200 дни.

Осигуряването на нови места в детските градини и ясли, както и подобряване качеството на услугата в тях, е сред основните ни приоритети. С яслите в „Тракия” и предстоящата първа копка на детска градина в район „Южен” само в първата година от мандата на ГЕРБ стартираме два чисто нови обекта, подчерта инж. Тотев. Той припомни, че през последните  няколко месеца в детските заведения са разкрити 300 нови места.

С изграждането на новите ясли проблемът с недостига на места за най-малките до голяма степен ще бъде решен, още повече, че съществува възможност за бъдещото им дострояване с още четири групи, отбеляза Костадин Димитров.

Председателят на Държавната агенция за закрила на детето Калин Каменов, който също присъства на първата копка, поздрави екипа на инж. Иван Тотев. Ръководството на община Пловдив е пример как трябва да се инвестира не в помощи, а в инфраструктура в подкрепа на българските семейства, които да са спокойни, че има къде да оставят децата си, когато са на работа. Това е най-добрата превенция и за българските деца – да има къде да се забавляват и да формират своето детство, заяви той.