Вие сте тук: Начало Новини Панаирът за работа Job Fair среща бизнеса и младите хора

Панаирът за работа Job Fair среща бизнеса и младите хора

Инициативата под надслов „Избери твоя човек – намери своето място“ и ще бъде открита на 20.10.2012 г., в 10.00 ч. в Пловдив.

Повече от 50-т фирми от различни браншове, институции и агенции ще се включат в първия панаир за работа Job Fair, който ще започне в 10.00 часа на 20-ти октомври 2012 година, събота, в спортната зала на ПУ „Паисий Хилендарски“ на бул. „България“ в Пловдив. Това стана ясно днес по време на съвместна пресконференция на кмета на Пловдив инж. Иван Тотев и кмета на община „Марица“ Димитър Иванов, под чиято егида се провежда инициативата.

Целта на събитието е да осъществи успешна среща между бизнеса и активно търсещите работа млади хора, като осигури широка платформа за открит диалог относно перспективите за нови работни места и възможност за професионална реализация. Мотото на инициативата е „Избери твоя човек – намери своето място“.

Сътрудничеството между общините е много важно. Много важно е също и сътрудничеството с бизнеса. Трябва да отбележим и участието на висшите училища, които прегърнаха идеята и обогатиха форума, заяви инж. Иван Тотев. Той допълни, че целта на Job Fair е да научи младите хора да се презентират и със самочувствие да търсят работа.  Според кмета на Пловдив, фирмите-участнички са реални работодатели, които имат нужда от млади хора и искат да обогатят екипите си.

Нашите две общини не само имат общи граници, те са свързани и икономически, заяви кметът на „Марица“ Димитър Иванов. Имаме важни съвместни проекти, един от които е да помогнем на младите хора в търсенето на работа, допълни той.

За първи път по време на панаира ще бъде представен тест за самооценка на кандидати за работа, разработен от специалистите на "Индъстри уоч" и сертифициран от университета Кеймбридж. Надеждата е кандидатите да намерят своя работодател по категоричен начин, да се развиват и усъвършенстват. Анализаторът Георги Стоев от „Индъстри уоч“ заяви, че Пловдивския регион има положителен заряд за развитие. Прогнозата е, че Пловдив ще остане лидер в индустрията и бизнес развитието.