Вие сте тук: Начало Новини Открити конкурси за Колодрума и втори гребен канал

Открити конкурси за Колодрума и втори гребен канал

Община Пловдив обявява първия голям открит конкурс на стойност 2,7 млн. лв. за довършване на Многофункционалната спортна зала на Колодрума.

През септември строителните дейности по Колодрума трябва да започнат, а до зимата залата да бъде затворена. За целта общината обявява първия голям открит конкурс на стойност 2,7 млн. лв. за довършване на спортното съоръжение, съобщи кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

В поръчката са включени монтажът и хидроизолацията на покрива, чиято конструкция е в наличност, обезводняване на обекта и изграждане на подова плоча, както и противопожарна обработка на залата.

Във времето, през което текат сроковете за избор на изпълнител, ще продължи работата по препроектирането на съоръжението отвътре. Обсъждаме какви допълнителни видове спорт могат да се добавят, за да стане залата по-атрактивно място за международни събития след нейното откриване, проведохме например консултации дали върху пистата за колоездене може да се ситуира ледена пързалка за шортрек, разказа инж. Тотев.

Обещаната от правителството сума за Колодрума е 15 млн. лв. Със 7,8 млн. лв. от тях общината купи залата. Ако остатъкът не стигне за довършването, тъй като искаме тя да е по-хубава и да домакинства на повече спортове, сме готови да преговаряме с Министерството на финансите и поради промяна на обстоятелствата, да поискаме допълнително финансиране, обясни Тотев.

Общината обявява открит конкурс и за технически проект на втори грабен канал, като в процедурата е включено и изработването на екологична оценка. Стойността е около 170 хил. лв.