Вие сте тук: Начало Новини Откриха официално преасфалтираната улица „Борис Петров“ в квартал „Прослав“

Откриха официално преасфалтираната улица „Борис Петров“ в квартал „Прослав“

При ремонта, който започна през август, беше преасфалтиран 540-метров участък от улица ”Просвета” до улица „Елена”.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район „Западен” Димитър Колев откриха официално ремонтираната улица „Борис Петров” в квартал „Прослав”. Важната пътна артерия бе изцяло преасфатирана в края на лятото.

При ремонта, който започна през август, беше преасфалтиран 540-метров участък от улица ”Просвета” до улица „Елена”. Реновирането се осъществи на два етапа, като подобно на останалите улици в „Западен” на „Борис Петров” също бяха запълнени дупките, след което бе положен асфалт с дебелина 4 сантиметра. Ремонтът обхвана общо 3602 квадратни метра.

„По трасето са повдигнати 11 ревизионни и 20 дъждоприемни шахти. Общата стойност на проекта е 130 486 лева, като той е изпълнен с бюджетни средства на Община Пловдив“, заяви кметът на район „Западен“ Димитър Колев, като отново благодари за подкрепата от страна на община Пловдив.

От своя страна кметът Иван Тотев отбеляза, че напоследък местната власт обръща все по-голямо внимание на крайните квартали като „Прослав“ и „Коматево“, където се правят много нови неща. Като пример бе посочено новото осветление по улица „Просвета“, което е на стойност над 100 хиляди лева. За целта бяха поставени 37 нови стълба с енергоспестяващи натриеви лампи. С 65 хиляди лева пък бе подменен покривът на Основно училище „Тодор Каблешков“, като 50 хиляди от тях бяха осигурени от община Пловдив. „Фактът, че се заделят средства за тези квартали, а не само за центъра на града, сам по себе си говори, че община Пловдив е в добро финансово състояние“, подчерта Тотев.

След официалната церемония по откриването на обновената улица, двамата кметове посетиха и центъра на „Прослав“, където пред читалището през лятото бяха изградени нова детска площадка и фитнес на открито. Димитър Колев изтъкна, че и двете съоръжения са направени с дейното участие на жителите на квартала, като са изцяло съобразени с техните желания. Фитнесът е разположен на площ от над 120 квадратни метра, като включва 5 уреда, на които всички желаещи могат да подобрят формата си. Детската площадка пък е изцяло съобразена със съвременните изисквания за безопасност при използване. И под двете съоръжения е поставена мека настилка от дървени стърготини с дебелина 10 сантиметра, която да предпазва от евентуални наранявания.