Вие сте тук: Начало Новини Откриха обновената улица „Силистра” в район „Западен

Откриха обновената улица „Силистра” в район „Западен

На 162-метровия участък е извършен пълен ремонт, като преди асфалтирането от ВиК са подменили каналната мрежа.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район „Западен” Димитър Колев официално откриха реконструираната ул. „Силистра”.

Състоянието на улицата беше изключително лошо – почти нямаше настилка, а вместо тротоари стърчаха пънове с огромни коренища, припомни инж. Тотев ситуацията на пътя преди първата копка. Сега вече „Силистра” наистина прилича на улица – асфалтирана, с нови тротоари и озеленяване, което подобрява качеството на живот както на хората от района, така и на родителите, които водят децата си в ЦДГ „1 юни”, констатира кметът на Пловдив Иван Тотев.

Кметът на район „Западен” Димитър Колев съобщи, че инвестираните в реконструкцията 58 хил. лв. са от събраните такси за гаражи в района.

На 162-метровия участък е извършен пълен ремонт, като преди асфалтирането от ВиК са подменили каналната мрежа. Изградени са 350 кв. м чисто нов тротоар от южната страна, както и дъждоприемни шахти. Засадени са нови дървета от вида кълбовидна акация.

Районните администрации полагат много грижи за вътрешнокварталните улици като „Силистра”, които не са ремонтирани от много години, коментира инж. Иван Тотев.