Вие сте тук: Начало Новини Откриха най-новия парк в район „Западен“

Откриха най-новия парк в район „Западен“

Той е разположен на площ от 5 декара и се намира в квартал "Прослав"

Кметът на Пловдив Иван Тотев и кметът на район „Западен“ Димитър Колев откриха на 31.10.2018 г. най-новия парк в квартал „Прослав“. Той е разположен на площ от 5 декара и има голяма детска площадка, фитнес уреди, беседка, пейки, чешма. Срещу прояви на вандализъм и превантивни мерки са поставени общо 14 камери, с които се извършва видеонаблюдение на целия обект. Алеите са оформени с близо 800 квадратни метра тротоарна настилка, поставени са нови стълбове за осветление.

„Квартал „Прослав“ заслужава подобен красив парк, тук има много млади семейства, доста възрастни хора идват също тук“, заяви районния кмет Димитър Колев. Той посочи, че 180 000 лева са вложени за облагородяване на пространството. Предстои да се изгради поливна система. Освен че старите дървета са запазени, предстои още видове растителност да разкрасят и озеленят парка. Мястото на новия парка е на бившата детска градина „Боряна“, която преди години е съборена.

На официалното откриване присъстваха кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров, директорът на ОП „Градини и паркове“ Стоян Алексиев“, директорът на ОП „Чистота“ Иван Стоянов,  директорът на Пловдивския общински инспекторат Ангел Славов, общински съветници. Отец Никола от близкия храм „Свети Анастасий“ извърши водосвет и благослови новата придобивка и гражданите.