Вие сте тук: Начало Новини Отборите „Локо“ и „Ботев“ излизат на финала с тениски с логото на „Пловдив 2019“

Отборите „Локо“ и „Ботев“ излизат на финала с тениски с логото на „Пловдив 2019“

За първи път двата пловдивски отбора „Локомотив“ и „Ботев“ се срещат на финала за купата на България, като и двата са печелили титлата до момента, но никога не са се борили за нея един срещу друг. Следващата седмица на 15 май 2019 г. на стадион „Васил Левски“ ще се играе срещата, която ще определи отбора на отборите в българския футбол.

Тръгването от Пловдив на фенове на двата клуба в деня на дербито ще бъде организирано и под контрола на служителите на полицията, така че пътуването от и за, както и пребиваването в София да бъде подсигурено. Местата за паркиране ще бъдат предварително определени и са близо до стадиона. Това стана ясно на съвместна пресконференция на областния управител Здравко Димитров, директора на ОД на МВР Атанас Илков, кмета на Пловдив Иван Тотев, представители на ръководствата и фенклубовете на двата отбора, футболни легенди.

„Очакваме дербито да завърши с подобаващ край, да няма нарушения на обществения ред и без застрашаващи хората ситуации. Феновете на двата отбора ще тръгнат в различен час“, посочи Атанас Илков, директор на ОД на МВР – Пловдив. „Целта е максимално да обезпечим събитието, да облекчим пътуването и достъпа до стадион „Васил Левски“. Той прикани двете футболни агитки да не се събират заедно на едно място, за да няма предпоставки за напрежение и да не се стига до нежелателни инциденти.

„Това е най-стойностното, най-старото дерби“, заяви областният управител Здравко Димитров, той призова феновете да бъдат внимателни по пътя и да покажат, че Пловдив е спортният град на България.

„Много сме горди от факта, че два пловдивски отбора ще играят за финала, в годината, когато Пловдив е Европейска столица на културата. Продадените билети от Пловдив са над 10 000 до момента, очакваме те да станат още повече с приближаване на деня“, заяви кметът Иван Тотев.

Той съобщи, че на другия ден – 16 май, ще бъде организирано тържествено посрещане на победителя в сградата на Община Пловдив. Очакваме истински празник за града и да покажем, че пловдивчани можем да се радваме на успехите на другите и да зарадваме феновете. „Успех на двата отбора, това е празник на Пловдив и победа за Пловдив“, категоричен бе той.

Президентът на „Локомотив“ Христо Крушарски призова двата отбора да си подадат ръка и да правят футбол, а не интриги, тъй като това е единственият мач между два конкурента и пожела отново догодина пак да играят за първо и второ място.

„Трябва да представим Пловдив по най-добрия начин“, допълниха от ръководството на „Ботев“.

За подарък отборите получиха тематични фланелки с логото на Пловдив – Европейска столица на културата 2019, с които ще излязат предварително на терен и по две бутилки шампанско, което да отворят при победа.

Срещата на ръководствата на двата пловдивски отбора, представителите на фен клубовете с кмета Иван Тотев, директора на ОД на МВР Атанас Илков бе в Областната управа по покана на областния управител Здравко Димитров.