Вие сте тук: Начало Новини От 15 март пролетно миене на града

От 15 март пролетно миене на града

По три пъти седмично миене на булевардите и по веднъж на улиците от първи и втори клас включва утвърденото маршрутно разписание.

Пролетното миене ще започне на 15 март. Ден преди това - на 14-и, за първи път ще бъде направен преглед на техниката за миене, днес подписах заповед до фирмата подизпълнител  KMD, съобщи кметът на Пловдив инж. Иван Тотев. Вече сме дали предписание на кой автомобил да се сменят четки, пръскачки или какво друго е необходимо, тъй като в предишни години са получавани сигнали от граждани за недостатъчно ефективна работа, обясни той.

Много от разхвърляния срещу снега пясък е вече пометен и извозен, констатира кметът. Подготвя се поръчка на стойност около 400 хил. лв. за закупуване на нова модерна техника от ОП „Чистота”. Предвидени са 4 мултифункционални мобилни машини, които ще са в състояние да изчистят и най-замърсените места, допълни инж. Тотев. Според него внедрената преди по-малко от седмица нова германска техника за метене, разпределена в центъра и подходящи зони по районите, вече дава добри резултати.