Вие сте тук: Начало Новини Още 94 деца класирани в детски градини

Още 94 деца класирани в детски градини

Реализирането на икономии и закупуването на ДМА са първите резултати от въвеждането на делегираните бюджети в детските градини.

Общо 94 деца са класирани за места в детските заведения в Пловдив във второто междинно електронно класиране. До момента не е регистриран нито един срив или проблем в работата на системата и в момента имаме един много облекчен режим на кандидатстване и на класиране за места в детските градини, съобщи кметът на Пловдив инж. Иван Тотев. Като най-голяма полза на електронното класиране той отново подчерта факта, че приемът не може да бъде манипулиран.

Системата за електронно централизирано класиране за детски градини заработи на 1-ви ноември, като първите текущи резултати бяха обявени само две седмици по-късно. От тогава до сега са класирани общо 146 деца. До 28-ми декември трябва да бъдат обявени и свободните места за следващото класиране, което ще излезе на 10.01.2013 г.

Родителите могат да кандидатстват и за следващата учебна година. В началото на януари трябва да бъдат обявени и местата за първо класиране за учебната 2013/2014-та година.

От своя страна ресорният заместник-кмет Стефан Стоянов припомни, че за първи път тази година бяха въведени делегираните бюджети в детските градини в Пловдив. Това доведе до  реализирани икономии, като до настоящия момент сме разписали разрешения на над 30 директори да закупят дългосрочни материални активи на обща стойност над 100 000 лева, заяви Стоянов.