Вие сте тук: Начало Новини Онкодиспансерът обновен с грижа за болните

Онкодиспансерът обновен с грижа за болните

С 580 хиляди лева бюджетни средства сградата на Втора база на Онкодиспансера – на бул. „Александър Стамболийски”, вече е изцяло реновирана, констатира кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, който днес посети болничното заведение.

Ако трябва с една дума да определя предишното състояние, то тя е „мизерия”, а сега вече ситуацията е коренно променена и диспансерът по нищо не отстъпва на частните болници, отбеляза кметът. Всичко в сградата е обновено – ремонтирани са подовете, стените и таваните, лекарските кабинети и залите за химиотерапия, има газификация и нови соларни батерии, облагородени са дори външните околни пространства.

Наред с лечението, това също е задължителна грижа за болните, особено за пациентите на Онкодинспансера, тъй като те имат нужда от особено внимание и обгрижване, коментира инж. Тотев. Той благодари на ръководството в лицето на управителя д-р Калин Калинов.

До края на следващата година предстои да бъде завършен и новият лъчетерапевтичен комплекс на стойност 10 млн. лв. по Оперативна програма „Регионално развитие“.  

В пловдивския Онкодиспансер се лекуват около 25% процента или 45 хиляди от официално диспансеризираните онкоболни  в страната. Болничното заведение разполага с нов цветен ехограф, а до Нова година ще бъдат обновени регистратурата и клиничната  лаборатория, допълни д-р Калинов.