Вие сте тук: Начало Новини Общината става партньор в проекта за Малката базилика

Общината става партньор в проекта за Малката базилика

150 хил. лв. е готова да инвестира общината в проекта за Малката базилика, срещу което Министерството на културата ще й прехвърли обекта да управление.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев проведе необходимите за целта разговорите в София. Подготвя се конкретно предложение за сесията на Общинския съвет на 28 юни.

Проектът започна като негова идея по времето, когато беше областен управител. Фондация „Америка за България” осигурява финансиране в размер на 750 хил. лв., а Министерството на културата и Областна администрация трябваше да се включат с по 150 хил. лв. Общината ще заеме мястото на Областна администрация, като поеме финансовия й ангажимент.

Междувременно продължават инвестициите в Античния театър.  В момента се подготвя техническото задание за поредния етап от реконструкцията му.

Откакто държавата ни го прехвърли, управляваме обекта много внимателно. До минимум сме намалили предоставянето на имота за безвъзмездно ползване, подчерта инж. Тотев и даде примери: през май доходите само от събития, без билетите, са 30 хил. лв..