Вие сте тук: Начало Новини Общината спасява пореден проект

Общината спасява пореден проект

350 хил. лв. са изразходвани от предишното управление по важен за общината проект по ОПАК, но нищо реално не е свършено, отчете кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

Проектът „Единна интегрирана информационна система” е на стойност 800 хил. лв., а похарченото досега е отишло основно за заплати, сред които нашумя възнаграждението на бившия заместник-кмет на културата Петя Гогова, за консултации, създаване на стратегии и други подготовки. 100 хил. лв. от направените разходи не са признати от управляващия орган и са поети от бюджета на общината.

Това е най-лошият проект както за Пловдив, така и за оперативна програма „Административен капацитет” в цяла България, коментира инж. Тотев. В момента правим всичко възможно да го спасим, като променим  обхвата му, допълни той.

Над две години вече се прави този проект. Харчени са много пари, но нито лев в конкретна разработка. Като дойдохме, нямаше дори екип – много хора бяха започвали и напускали, разказа заместник-кметът Стефан Стоянов. Три месеца той полага големи усилия не само да не бъдат загубени другите 250 хил. лв.вложени досега средства, но проектът все пак да се случи в полза на административното обслужване на гражданите със софтуерен продукт от качествено ново поколение.

Ако Стоянов успее, ще му пиша шест, обеща кметът. Междувременно е поискано и удължаване с една година на срока, който иначе изтича през лятото на 2012-а.