Вие сте тук: Начало Новини Общинският съвет поиска хотела на Ванко 1

Общинският съвет поиска хотела на Ванко 1

Не е изключено кметството в „Източен” да се настани в хотела на Ванко 1, тъй като сградата е много подходяща за административен център, съобщи кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

На днешната сесия местният парламент гласува с почти пълно мнозинство неговото предложение общината да поиска от Министерството на регионалното развитие и благоустройство безвъзмездното прехвърляне на собствеността върху отнетия в полза на държавата имот. Налице е и подкрепата на областния управител Здравко Димитров.

Сградата е в груб строеж и по предварителна преценка за довършването й са необходими около 2 млн. лв. Получим ли собствеността, веднага ще предприемем проектиране, а имаме ли готов проект, с него може да кандидатстваме за финансиране по оперативна програма, обясни инж. Тотев.

Години наред се търсят различни варианти за нова административна сграда на районната администрация в "Източен", но нито един не е осъществен. Конфискуваният имот е с голям потенциал, има и много просторно помещение, подходящо за клиентски център, допълни кметът.