Вие сте тук: Начало Новини Община Пловдив спечели над милион евро за Младежки център

Община Пловдив спечели над милион евро за Младежки център

Финансирането е по програмата „Деца и младежи в риск” на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Финансиране в размер на 1,030 млн. евро на проект за изграждането на Младежки център в парк „Отдих и култура” спечели Община Пловдив по програмата „Деца и младежи в риск” на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Помощта е 100 процента безвъзмездна. Проектът беше сложен - сред многобройните кандидати само четири български общини можеха да спечелят, така че това е успех за Пловдив, коментира кметът инж. Иван Тотев.

3-етажната сграда с по 500 квадратни метра на етаж предстои да се изгради до игрище № 10 на Гребната база, откриването й се предвижда до края на следващата 2014 година, анонсира заместник-кметът Георги Титюков. В Центъра ще има библиотека, компютърна зала, 4 семинарни зали и обслужващи помещения, сред които кухня, съблекални и бани. Всички младежи от Пловдив и областта тук могат да намерят подкрепа поне в 5 направления -  личностно израстване и саморазвитие, социална насоченост, работа с младежи в риск, организиране на младежки дейности и събития, работа с хора от малцинствата, допълни Титюков.

На следващ етап общината предвижда изграждането на няколко спортни игрища около Центъра, а междувременно ще кандидатства за сертификат за качество на Съвета на Европа, като след евентуалното му получаване ще могат да се правят младежки обмени на международно ниво.