Вие сте тук: Начало Новини Община Пловдив с двама нови заместник-кметове

Община Пловдив с двама нови заместник-кметове

Амелия Гешева и Златин Велев бяха представени от кмета на града инж. Иван Тотев.

Доскорошният директор на ОИ „Старинен Пловдив“ Амелия Гешева става заместник-кмет по културата и туризма, а инж. Златин Велев, досегашен директор на ОП „Организация и контрол на транспорта“ от днес е заместник-кмет по транспорта.

Назначенията са в съответствие с приетите от Общинския съвет структурни промени в общината и са съобразени с новите предизвикателства през предстоящите 4 години – Европейска столица на културата през 2019-а и пълната метаморфоза в градския транспорт с въвеждането на новата система за управление. Това посочи кметът на Пловдив инж. Иван Тотев при официалното представяне на новите заместник-кметове в своя екип.

И двамата са познати лица за Община Пловдив. Амелия Гешева бе сред двигателите на проекта за Римския стадион, а като директор на ОИ „Старинен Пловдив“ възстанови блясъка на редица знакови паметници на културата в Стария град и възроди културни събития. Като резултат постъпленията само от продадени билети за 3 години нараснаха от 96 хил. лв. на 300 хил. лв., подчерта инж. Иван Тотев.

Сред основните си приоритети като заместник-кмет Амелия Гешева отбеляза  по-нататъшното опазване и възстановяване на културното наследство на Пловдив и включването му като туристически продукт.

Заместник-кметът по транспорта инж. Златин Велев е магистър по електроника, системи за контрол и управление от Техническия университет. Започва работа в Община Пловдив като заместник-кмет на район „Източен“ през 2008 г., а от 2011 г. е заместник-директор на ОП „Чистота“ - предприятието с най-голям брой машини под формата на подизпълнителски договор.

По думите на кмета той е личност, която притежава уменията да съчетава работата на транспортно ниво и по управление на услугата. На него ще се разчита  за въвеждането на електронни системи и в управлението на осветлението през следващите години.