Вие сте тук: Начало Новини Община Пловдив подписа проекта за реклама на туристически атракции

Община Пловдив подписа проекта за реклама на туристически атракции

„Пловдив@ВиаДиагоналис” е на стойност 470 744 лева. Той е в партньорство с общините Родопи и Асеновград, а финансирането е по ОП "Ригионално развитие"

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков подписаха на церемония в Добрич договор за финансиране на проекта „Пловдив@ВиаДиагоналис” за маркетинг и реклама на туристическия продукт на стойност 470 744 лева.

Община Пловдив спечели проекта по Оперативна програма „Регионално развитие” в началото на месец юли в партньорство с общините Асеновград и Родопи. Основната му цел е да увеличи интереса към туристическите атракции, като се предвижда разработването на два туристически пакета:

ViaDiagonalis през вековете - общ маршрут, проследяващ културно-историческото развитие на района през вековете и представящ най-интересните и посещавани туристически забележителности.

Манастирски тур - маршрут за поклоннически туризъм, включващ Родопската „Света гора” и църкви от Пловдив.

Предвидени са дейности за изработване и разпространение на информационни и рекламни материали, провеждане на национална и  международна реклама, участие в туристически борси и др. Продължителността на проекта е 18 месеца.

„Оперативна програма "Регионално развитие" осигурява над 300 милиона лева за популяризиране и подобряване на туризма у нас”, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова при подписването на договорите с 28 общини.

„Промените в Закона за туризма вече дават възможност за популяризирането на този отрасъл и на регионално, а не само на национално ниво. С днешните договори даваме възможност да се отключи местния потенциал, защото е важно не само да изградим, но и да рекламираме регионите”, каза Лиляна Павлова.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството и ръководителят на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова връчиха чекове за над 20 млн. лв. За финансиране по схемата са кандидатствали 49 проекта, но са одобрени 28. Всеки от тях обхваща 3 общини, като по този начин местните власти взаимно си помагат, а не се конкурират, подчерта министърът. Тя напомни, че за финансиране по схемата може да се кандидатства до края на септември.