Вие сте тук: Начало Новини Община Пловдив осигури новите седалки за стадион „Христо Ботев”

Община Пловдив осигури новите седалки за стадион „Христо Ботев”

След осветлението на стадион „Локомотив”, изпълняваме и втория си ангажимент към пловдивския футбол, коментира кметът Иван Тотев.

Първата партида от новите седалки за стадион „Христо Ботев” пристигна в клубната база в квартал „Коматево“ пред очите на кмета на Пловдив нж. Иван Тотев, заместник-кмета Георги Титюков и президента на футболния клуб Юли Попов.

След осветлението на стадион „Локомотив”, изпълняваме и втория си ангажимент, поет преди около две години към пловдивския футбол, коментира инж. Тотев.

Община Пловдив изцяло се съобрази с желанието на ПФК „Ботев” за дизайна и бройките на седалките, които ще бъдат монтирани на реконструиращия се стадион. Концепцията се промени и вместо стадион от трета категория, целите се вдигнаха към четвърта, което е много радостно за Пловдив, отбеляза кметът.

Близо 18 хиляди са зрителските седалки, като най-многобройни сред тях са жълтите, след тях – черните, а има и известно количество зелени, тъй като този цвят също присъства в символите на „Ботев”, 252 са ВИП-седалките, има и резервни скамейки, съобщи заместник-кметът Георги Титюков.

Стойността на поръчката е 650 хил. лв. Предстои доставката на видеотабло с площ от 60 кв. м за 300 хил. лв., с което Община Пловдив изпълнява обещанието си да подобри материалната база на стадионите в града.

Радваме се, че общината е съпричастна към това, което строим като стадион и като база изобщо. Огромно благодаря от името на клуба! – каза от своя страна президентът на ПФК „Ботев” Юли Попов. Той увери, че след реконструкцията стадион „Христо Ботев” ще е ултрамодерно съоръжение от най-висок клас, което ще може да домакинства полуфинални срещи от Лига Европа.