Вие сте тук: Начало Новини Община Пловдив изгражда допълнителна канализация в квартал „Коматево“

Община Пловдив изгражда допълнителна канализация в квартал „Коматево“

Кметът Иван Тотев: Надграждаме проекта за реконструкцията на "Коматевско шосе"

Община Пловдив сключва споразумение с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за изграждане на втора допълнителна канализация, която дублира съществуващата на булевард „ Коматевско шосе”. 1 милион и 300 хиляди лева безвъзмездно финансиране е стойността за изграждане й, което ще осигури захранване на имотите и къщите на квартал „Коматево” по протежението на Коматевско шосе, връзките с квартал „Прослав” и улица „Остромила”.

„По този начин надграждаме проекта за „Коматевско шосе”, тъй като допълнителното ново строителство води до необходимост от нова канализация с нов увеличен дебит на водата”, уточни кметът Иван Тотев.

Допълнителната канализация ще бъде изграждана успоредно с реконструкцията  на булевард „Коматевско шосе”.

Според кмета получаването на тези средства е от изключителна важност за Пловдив, тъй като без тях проектът за „Коматевско шосе” е можело да се забави с няколко години заради отчуждителните процедури за вторите две пътни платна на булеварда.

Всички тези дейности са свързани с изграждането на Южен обходен колектор, чието финализиране е от изключителна важност и голям приоритет в политиката на Община Пловдив. В момента тези канализации се свързват със съществуващите колектори  в район „Южен“, цялата тази мрежа минава през „Тракия“ и се свързва със Северния колектор, който е на „Скобелева майка“. Поради тази причина там става и наводняване при по-силен дъжд. С изграждането на Южния обходен колектор този проблем ще се реши, увери кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.