Вие сте тук: Начало Новини Община Пловдив и съсобствениците окончателно си поделиха бившия „Детмаг“

Община Пловдив и съсобствениците окончателно си поделиха бившия „Детмаг“

Общината става собственик на 59 % от сградата, което е 1070 квадратни метра разгърната площ.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и 36 частни собственици подписаха тази сутрин в Районния съд съдебно споразумение за подялбата на бившия „Детмаг“.

Община Пловдив става собственик 59% от сградата, които са разпределени на подземния, първия и втория етажи. Това са 1070 кв. метра разгърната площ. „Имаме инвестиционен проект, в който всички помещения са разпределени и няма съсобственост. Следва процедура по вписване и разпореждане с имота по решение на Общински съвет“, съобщи кметът Иван Тотев. Той припомни, че казусът е от 1992-ра година, а от 2010-та година общината е в процедура на делба.

„36 съсобственика от 7 държави в 4-ри континента. От страна на администрацията бе извършена огромна подготвителна работа, защото събирането на 36 човека в една кауза и една идея е почти невъзможно. Най-важното е, че с подписания протокол всички собственици се задължават да изработят еднакъв идеен проект на фасада и общи части, така че сградата отново в едно място, което да се посещава с удоволствие от гражданите“, каза още кметът на Пловдив.