Вие сте тук: Начало Новини Обсъждане на проект Водоснабдяване на Пловдив и прилежащите общини от каскада Въча

Обсъждане на проект Водоснабдяване на Пловдив и прилежащите общини от каскада Въча

Областният експертен съвет на област Пловдив разгледа на 23 Юни идейния проект за обект Водоснабдяване на Пловдив и прилежащите общини от каскада Въча, съобщи губернаторът инж. Иван Тотев.
Обсъждане на проект Водоснабдяване на Пловдив и прилежащите общини от каскада Въча

инж. Иван Тотев

Областният експертен съвет на област Пловдив ще разгледа на 23 юни идейния проект за обект Водоснабдяване на Пловдив и прилежащите общини от каскада Въча, съобщи губернаторът инж. Иван Тотев. На заседанието трябва да бъде избран вариант, по който ще се разработи техническия проект. Целта на проекта е да се  подобри водоснабдяването на Пловдив и околните общини като се осигури питейна вода с необходимото качество и количество.

Това ще е най-големият по своите мащаби проект за водоснабдителен обект в България през последните десетилетия. В края на 2008 година Министерството на регионалното развитие и благоустройството възлага с договор изготвянето на идеен и технически проект за обекта на Фейбър Монсел ООД, клон България (сега АЕКОМ ООД – клон България). Имаме уверението на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, че ще получим необходимото съдействие, тъй като проектът е  от голяма обществена значимост за Пловдив и прилежащите общини, коментира областният управител инж. Иван Тотев.

Областният експертен съвет на област Пловдив ще разгледа на 23 юни идейния проект за обект Водоснабдяване на Пловдив и прилежащите общини от каскада Въча, съобщи губернаторът инж. Иван Тотев.На заседанието трябва да бъде избран вариант, по който ще се разработи техническия проект.Целта на проекта е да се  подобри водоснабдяването на Пловдив и околните общини като се осигури питейна вода с необходимото качество и количество.Това ще е най-големият по своите мащаби проект за водоснабдителен обект в България през последните десетилетия.В края на 2008 година Министерството на регионалното развитие и благоустройството възлага с договор изготвянето на идеен и технически проект за обекта на Фейбър Монсел ООД, клон България (сега АЕКОМ ООД – клон България).Имаме уверението на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, че ще получим необходимото съдействие, тъй като проектът е  от голяма обществена значимост за Пловдив и прилежащите общини, коментира областният управител инж. Иван Тотев.