Вие сте тук: Начало Новини Обновяват бул. „Христо Ботев” от „Никола Вапцаров” до Бетонния мост

Обновяват бул. „Христо Ботев” от „Никола Вапцаров” до Бетонния мост

Дейности включват възстановяване на пътното легло, полагане на 2 пласта асфалт, подмяна на бордюри, модерни дъждоприемни шахти.

„Христо Ботев” е поредният централен булевард, който до края на мандата ще преасфалтираме от край до край. Това заяви кметът на Пловдив инж. Иван Тотев при първата копка на ремонтните дейности, които започнаха до кръстовището с бул. „Никола Вапцаров”.

На шест етапа ще се работи в над 2-километровия участък на южното платно до Бетонния мост, където приключи първият голям етап от започналата от кръстовището с бул. „Източен” реконструкция на „Христо Ботев”.

Според подписания договор, трябва са приключим за 88 дни, като целта е да не затрудняваме гражданите. Пътят ще бъде затворен само за асфалтирането с топла фуга, увери директорът по строителство на фирмата-изпълнител „Пътища” АД инж. Румен Запрянов.

Ремонтните дейности включват възстановяване на пътното легло в най-компрометираните участъци, полагане на 2 пласта асфалт, частична подмяна на бордюри, монтиране на модерни самонивелиращи се дъждоприемни шахти. Цената е 1 млн. лв., като в нея са заложени най-високо качествените материали за изпълнението на проекта.

Догодина се предвижда преасфалтирането и на северното платно на булеварда в този участък. Вече водим кореспонденция с ВиК, тъй като на подновяване подлежи и водопроводът, а на ВиК-специалистите е нужно време да направят проектите, отбеляза инж. Тотев.

Също през следващата година, по съвместния проект с ЕБВР, се очаква стартът на поредната голяма реконструкция, която да започне по ул. „Коматевско шосе” от бул. „Никола Вапцаров” до Околовръстното.