Вие сте тук: Начало Новини Обновяването на спортната инфраструктура – цел в програмата на Иван Тотев

Обновяването на спортната инфраструктура – цел в програмата на Иван Тотев

Панаир на спорта – това е една от целите, записани в управленската програма на ПП ГЕРБ за Пловдив. Първото издание на този панаир на спорта започна днес пред Централна поща в града.

Панаир на спорта – това е една от целите, записани в управленската програма на ПП ГЕРБ за Пловдив. Първото издание на този панаир на спорта започна днес пред Централна поща в града. По този начин даваме възможност на всеки един от спортните клубове да популяризира своята дейност, своите успехи, за да можем да направим по-тясна връзката между тези, които се занимават професионално със спорт и всички нас, гражданите на Пловдив, които обичаме спорта и искаме да спортуваме, заяви областният управител и кандидат на ПП ГЕРБ за кмет инж. Иван Тотев. Той допълни, че днес се поставя началото на една много важна за града ни инициатива, която ще се организира всяка година.

Състоянието на спортната инфраструктура в мандата на Славчо Атанасов е незавидно. Пловдив все още няма спортни зали, а въпросът за състоянието на плувните басейни е един от най-често поставянит от гражданите. В края на мандата на управлението на ГЕРБ Пловдив ще има спортна зала, ще има плувен басейн, ще има обновени стадиони, каза Тотев. В листата за общински съветници на ГЕРБ имаме изявени спортни деятели – международният футболен съдия Атанас Узунов и генералният секретар на Българската федерация по таекуон-до Костадин Димитров. Те са гаранция за нашите ангажименти, които поемаме за модернизиране на общинската спортна инфраструктура, за справедливо разпределение на средствата между спортните клубове, а не както досега. Трябва да има справедливост и да бъдат подкрепяни всички спортни клубове в Пловдив, категоричен бе кандидатът за кмет Иван Тотев.

Днес се получава се един прекрасен празник, отзивите и на клубовете, и на гражданите са изключително положителни. Това е една позитивна идея, която не струва и пари, допълни Иван Тотев.

Първият ден от панаира на спорта ще приключи в 17.00 часа днес с демонстрации по спортна дресура на кучета. Проявата продължава с демонстрации в съботния ден – 8-ми октомври, съобщи Костадин Димитров, по чиято идея се осъществява инициативата. В 12.00 часа, ако времето позволява, професионалисти от клуба по катерене и алпинизъм ще демонстрират изкачване на пощата.

Видео от новината може да видите тук: ГЕРБ организира панаир на спорта