Вие сте тук: Начало Новини Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун благодари на Тотев

Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун благодари на Тотев

Областният управител на Пловдив инж. Иван Тотев получи благодарствено писмо от генералния секретар на ООН Бан Ки-мун. В него се казва: „Уважаеми господин Тотев, Искам да изразя искрената си благодарност за топлия прием и гостоприемство, които оказахте на мен и моята делегация по време на визитата ми в Пловдив на 6 май 2011 г., както и да изкажа специалната си благодарност за обяда в моя чест, на който бяхте толкова щедър домакин. Високо оценявам нашите дискусии за Вашия наистина прекрасен и богат на исторически паметници регион и за усилията Ви да опазите културното наследство като символ на толерантността.

 

Високо оценявам нашите дискусии за Вашия наистина прекрасен и богат на исторически паметници регион и за усилията Ви да опазите културното наследство като символ на толерантността.
Бих искал също така да Ви благодаря за най-красивия подарък, който ще ми позволи да преживея отново милия спомен от моето посещение"- се казва в писмото, подписано от Негово превъзходителство.
Генералният секретар на ООН Н. Пр. Бан Ки-мун бе на официална визита в България по покана на министър-председателя Бойко Борисов. В Пловдив негов домакин бе областният управител инж. Иван Тотев. Високопоставеният гост остана силно впечатлен от Стария Пловдив, от историята и археологическите находки."