Вие сте тук: Начало Новини Ново електронно табло за Световното по гребане в Пловдив

Ново електронно табло за Световното по гребане в Пловдив

Представители на ФИСА инспектира Гребния канал преди шампионата.

1200 участници в Световното първенство по гребане до 23 години очаква Пловдив от 22 до 26 юли 2015 година. Това стана ясно на пресконференция, на която присъстваха техническият делегат на ФИСА Бернд Шумахер, техническият директор на Международната федерация Светла Оцетова,  координаторът на шампионата Кристине Якобсен, кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, заместник областният управител Георги Пилев и председателят на организационния комитет Иван Попов.

Заедно със състезателите се очаква в Пловдив да пристигнат много техни близки, както и стотици туристи, което е добре за икономиката на града, подчерта Светла Оцетова.

За шампионата Гребната база ще има разширено електронно табло, което ще се използва и за предстоящи първенства, обяви кметът Иван Тотев. За целта предстои Общинският съвет да гласува 115 хиляди лева.

Председателят на организационния комитет на Световното Иван Попов съобщи, че в състезанието ще участват 6-7 български лодки, а очакванията са за два финала и при мъжете, и при жените.