Вие сте тук: Начало Новини Нови 300 работни места открива аутсорсинг индустрията в Пловдив

Нови 300 работни места открива аутсорсинг индустрията в Пловдив

Кметът Иван Тотев: Навлизането в града на високотехнологични компании съвпада с политикана ни за запазване на младите хора в града ни със заплати по-високи от средните.

Водещата аутсорсинг компания 60К ще назначи до края на годината в офиса си в Пловдив още 300 служители, владеещи чужди езици. Това стана ясно на пресконференция на кмета на Пловдив инж. Иван Тотев и управителя на компанията Джон Гладуиш. Средната заплата във фирмата варира между 900 и 1400 лева в зависимост от личните компетенции и задълженията на служителя.

„През октомври миналата година в Пловдив проведохме първия IT и аутсорсинг бизнес форум извън София. Тогава анонсирах навлизането в града ни на нови три компании, адна от които 60К“, заяви инж. Тотев: „Навлизането в града на високотехнологични компании съвпада с политикана ни за запазване на младите хора в Пловдив със заплати по-високи от средното ниво“, каза още кметът Иван Тотев.

„За мен Пловдив е скрито съкровище. Когато обявихме разширяването си тук плановете ни бяха за 100 работни места до края на 2015 година. Вече имаме тези служители и планираме да наемем още 300 най-вече заради качеството на хората, езиковите им умения и техният потенциал“ , сподели Джон Гладуиш и изрази възхищението си от града и неговия управленски екип.

„Пловдив се превърна във втората дестинация за IT и ВРО индустрия. В момента в сектора са заети между 4000 и 4500 човека и планираме в следващите години техният брой да бъде удвоен“, подчерта кметът инж. Иван Тотев.

От компанията държат на корпоративно-социалната отговорност и непрекъснато подкрепят различни инициативи. „Ние не искаме просто да сме успешен бизнес, но и да даваме своята лепта на общността, която ни е приела“, съобщи изпълнителният директор на 60К и анонсира, че първата благотворителна инициатива на компанията му в Пловдив е тази събота – 20.06.2015 г. От 10 до 20 часа на пл.“ Стефан Стамболов“ ще има специална програма със зумба, фитнес, танци, изпълнения на звезди от Х Фактор, куклен театър, спортни прояви. Целта е местната общност да бъде стимулирана да дарява, като 60 К ще удвои всяко събрано левче. Набраните средства ще подпомогнат възпитаниците на Дом „Мария Луиза“ в тяхната спортна дейност.