Вие сте тук: Начало Новини Нови 24 общински апартамента за нуждаещите се пловдивчани

Нови 24 общински апартамента за нуждаещите се пловдивчани

„За първи път след 1989-та политиката общината да придобива нови имоти не е спирала и е трайна“, коментира кметът Тотев.

В присъствието на кмета инж. Иван Тотев започна комисията, която прие 24 нови общински апартамента в жилищен комплекс "Гербера" в район "Тракия". По този начин Община Пловдив добави 2366 квадратни метра жилищна площ към общинския си фонд, като апартаментите са с квадратура от 60 до 100 кв. м.

"Списъкът на чакащите за общински жилища е много голям, над 300 пловдивски семейства искат да бъдат настанени от години. Тези жилища ще ги дадем приоритетно на най-нуждаещите се, които отговарят на всички критерии за настаняване", уточни инж. Тотев.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, зам.-кметът Димитър Кацарски и кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров направиха оглед на новите общински апартаменти.

Договорът за тези имоти е подписан във втория мандат на кмета Иван Чомаков, а преди година и половина той е анексиран, като броят на апартаментите е увеличен.

„За първи път след 1989-та политиката общината да придобива нови имоти не е спирала и е трайна“, коментира кметът на Пловдив Иван Тотев. Той даде за пример помещението под стълбите на Каменица, което ще се превърне в Художествена галерия, терена срещу Католическата катедрала, върнат си от общината за реализацията на проекта за Голямата базилика и други.