Вие сте тук: Начало Новини Нова зона за шахмат в Цар Симеоновата градина

Нова зона за шахмат в Цар Симеоновата градина

В края на месец май се очаква тържественото откриване на Пеещите фонтани, чието изграждане върви с усилени темпове и вече са направени и първите проби.

Шест шахматни дъски със столчета за играчите бяха монтирани в обособената нова зона за активен отдих в Цар Симеоновата градина в присъствието на кмета на Пловдив инж. Иван Тотев и заместник-кметовете инж. Димитър Кацарски и Стефан Стоянов. Това е част от политиката за повече атракции в обновения с европейско финансиране парк.

Около 24 май се очаква тържественото откриване със специална програма на Пеещите фонтани, чието изграждане не само върви с усилени темпове, но вече са направени и първите проби, посочи инж. Тотев. Той припомни, че при най-мащабната реконструкция на Цар Симеоновата градина от средата на миналия век са изградени десетки километри поливна система и подземна инфраструктура с възстановяване на елементи от първоначалния й изглед и разширяване на зелените площи.

Над 200 златни рибки съвсем скоро ще плуват в Езерото с рибките,  обновление предстои и на входа към градината откъм Езерото с мечката.

За да се запази дискретността на посетителите в парка, сега са поставени камери за видеонаблюдение само по входовете, но при прояви на вандализъм общината е решена да ги постави на всички възлови места.