Вие сте тук: Начало Новини Нова зона за изкуство в обновеното пространство пред Баня „Старинна”

Нова зона за изкуство в обновеното пространство пред Баня „Старинна”

Кметът на Пловдив Иван Тотев прие първия обект от строителната програма през тази година.

Нова красива настилка върху 1700 кв. м, оформени зелени и амфитеатрални пространства, както и монтирано художествено осветление отличават зоната около Баня „Старинна” след приключилата за около два месеца реконструкция.

Това е първият обект, чието изпълнение приемаме през тази година. Като се има предвид, че още е януари, всеки сам може да си направи извода как работи Община Пловдив – рано започваме и рано завършваме с прекрасен резултат, коментира кметът на Пловдив инж. Иван Тотев при посещението си на обекта.

Извършеното облагородяване е част от стратегията на Община Пловдив за обновяване на централната градска част, която включва увеличаване на пешеходните зони и пространствата за културни събития. Баня „Старинна” е сред ключовите обекти в кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата, това е единственият по рода си Център за съвременно изкуство в България, а със своята инсталация „Библиотеката” намери отражение дори в световния печат, включително и „Ню Йорк таймс”, подчерта кметът.

Амфитеатралното пространство, където предстои поставянето на пейки, дава възможност за прояви на открито, така че не само вътре, а и отвън Баня „Старинна” да стане център на събития, свързани със съвременното изкуство.

ОП „Градини и паркове” изгради капково напояване за предстоящото озеленяване, а ОП „Чистота” облагороди входовете на подлеза, който отново е отворен за добри идеи, свързани с изкуство, а съвсем скоро антипаркинг колчета ще направят невъзможно паркирането върху новите настилки.