Вие сте тук: Начало Новини Нова термопластична маркировка по пловдивските улици

Нова термопластична маркировка по пловдивските улици

Преустройство на улици и паркинг изграждат в "Капана"

3-годишен договор за хоризонтална пътна маркировка на обща стойност 540 хиляди лева предстои да сключи Община Пловдив.

Средствата не са разпределени еднакво през годините, за 250 хил. лв. от тях още през 2014-а ще бъде положена термопластична маркировка, която е дълготрайна и с гаранционен срок от 4 години, заяви кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

Маркирането ще бъде комбинирано с изграждане на осветление по пешеходни пътеки, което до голяма степен ще подобри ситуацията с пътната безопасност в града, допълни той.

Също с цел безопасност, предстоят и някои промени на възлови кръстовища в Пловдив, обясни заместник-кметът инж. Александър Държиков. Като пример той посочи, че освен новата маркировка около колелото на Панаира, там ще се осъществи и преместване на пешеходните пътеки навътре към булевардите.

Очаква се скоро да стартира и преустройството на няколко улици в квартал „Капана” като пешеходна зона със своевременното изграждане на паркинг за около 30 автомобила на ул. „Павел Куртевич”.

Сред краткосрочните планове на общината е изграждането на кръгово на площад „22 септември” , предстои и поставянето на още анти-паркинг колчета, които да предпазват новите тротоари от нарушители в паркирането.