Вие сте тук: Начало Новини Нова модерна техника в ОП „Градини и паркове”

Нова модерна техника в ОП „Градини и паркове”

Машините веднага влизат в действие, за да подпомага качественото поддържане на зелените площи в Пловдив.

Пет нови 5-тонни камиона, които допълват непрестанно обновяващия се автопарк на ОП „Градини и паркове”, представи директорът на общинското предприятие  Стоян Алексиев пред кмета на Пловдив инж. Иван Тотев.

Новата техника веднага влиза в действие, за да подпомага качественото поддържане на зелените площи, отбеляза Алексиев.

Камионите са многофункционални – освен извозването с един курс на цялата бригада работници, което води до икономии, те са снабдени със самосвал за транспортиране на необходимите приспособления за поддръжка и за извозване на дървесен материал и шума като отпадъчни продукти при дейностите по почистването на градините и парковете в града. Оборудвани са и с гребла за снегопочистване с дистанционно за различни нива на повдигането им.

Стоян Алексиев благодари на инж. Тотев за грижите му градът да изглежда по-добре.

Кметът от своя страна подчерта, че според последните проучвания пловдивчани отчитат рязко подобрение на чистотата и парковата среда в града. Голямо значение за това има и техниката, която внедряваме в двете общински предприятия „Чистота” и „Градини и паркове”. Инвестирахме много и в изграждането на поливни системи. На последната общинска сесия бяха отпуснати средства, с които да се закупи нов котел за новите оранжерии, така че напролет ще бъдат засадени още повече цветя като подготовка за предвиждания през май догодина фестивал на цветята, допълни инж. Иван Тотев.

За по-евтино през годините общината е купувала само техника втора употреба. В началото на мандата трябваше да бракуваме  и ремонтираме много машини. Затова предприехме политиката да обновяваме автопарка само нова техника, която рязко подобри качеството на обслужването в Пловдив, каза още кметът инж. Иван Тотев.

Стойността на новодоставената техника в ОП „Градини и паркове” е 400 хил. лв.