Вие сте тук: Начало Новини Нова група за 25 деца отвори в ЦДГ „Дъга” в район „Северен”

Нова група за 25 деца отвори в ЦДГ „Дъга” в район „Северен”

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, кметът на район „Северен” инж. Ральо Ралев и директорът на ЦДГ „Дъга” Дима Симеонова прерязаха лентата на най-новата група в градината.

Откриването на 25 места за най-малките от І-б група, за които днес беше първият ден на детска градина, стана възможно след преустройство на бившето перално помещение в модерно оборудвано място за обучение и забавление на децата. Облагороден бе и дворът на детското заведение.

Инвестицията заедно с новите съоръжения за игра на двора е на обща стойност 85 хил. лв. Средствата бяха отпуснати с решение на Общинския съвет по предложение на инж. Иван Тотев като част от политиката на Община Пловдив да осигури достатъчно места за децата във всички райони на Пловдив.

Преди време точно пред ЦДГ „Дъга” навръх Нова година родители дежуряха, за да могат да запишат децата си, припомни инж. Ральо Ралев, който благодари на кмета Иван Тотев за неговата съпричастност към проблемите на района.

На тържеството, в което възпитаници на градината пяха и танцуваха, присъстваха общински съветници, заместник-кметовете на Община Пловдив Стефан Стоянов и Петър Зехтински, районни кметове и заместниците им, директори на общински предприятия, детски заведения и много родители.