Вие сте тук: Начало Новини Нова елха пред сградата на Община Пловдив

Нова елха пред сградата на Община Пловдив

Новозасаденото дръвче е 7 метра висока добре развита и оформена кавказка ела, отгледана в разсадника на ОП „Градини и паркове”.

Кметът на Пловдив инж. Тотев заедно със заместник-кметове, районни кметове, директори на общински предприятия и журналисти от пловдивските медии засади ново дръвче  на мястото на съборената от силна юнска буря елха, засадена през 70-те години на миналия век в чест на 300-хилядни пловдивчанин.

И моментът, и дръвчето са символични, тъй като продължаваме поставената преди години традиция. Надявам се елхата, която засаждаме сега, да посрещне 600-хилядния жител на Пловдив, заяви инж. Иван Тотев.

Новозасаденото дръвче е 7 метра висока добре развита и оформена кавказка ела, отгледана в разсадника на ОП „Градини и паркове”, съобщи директорът на общинското предприятие Стоян Алексиев.

И занапред ще продължи традицията живата елха на площад „Стефан Стамболов” да бъде украсявана като коледно дръвче, около което пловдивчани да се събират всяка година на 1 декември, когато грейва празничното осветление в целия град.