Вие сте тук: Начало Новини Нов паркинг за над 70 автомобила бе изграден на булевард „Найчо Цанов“

Нов паркинг за над 70 автомобила бе изграден на булевард „Найчо Цанов“

Общинската администрация в Пловдив обмисля изграждането на многоетажни паркинги в районите „Тракия“, „Централен“, „Западен“.

Нов паркинг за над 70 автомобила на булевард „Найчо Цанов“ до надлез „Родопи“ откриха кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.

Стойността на обекта е 70 000 лева и е на площ от 2,5 декара.

„В близост до мястото има обновена градинка, в момента се подменят и съоръженията на детската площадка, която е наблизо, а предстои догодина да бъде направена и кучешка такава. Така районът придобива един завършен вид за осигуряване на нормален живот за хората квартала“, сподели районният кмет Георги Стаменов.

„Най-вероятно от месец януари ще започне да действа и политиката за заплащане на паркоместа пред блоковите пространства. Средствата отново ще бъдат предоставени на районните администрации“, заяви кметът Иван Тотев.

В момента се обмисля възможността Общинският съвет да излезе с решение за даване на гратисен период за премахване на гаражите в Пловдив.

„Идеята ни е хората сами да го направят до края на месец май 2017 г. След това районните администрации ще предприемат действия по премахването на гаражните клетки в целия град. Терените отново ще бъдат използвани за паркиране, като надявам се по този начин да увеличим поне с 20% паркоместата“, уточни кметът.

Другата възможност, която общинската администрация обмисля, е изграждането на многоетажни паркинги в районите „Тракия“, „Централен“, „Западен“. Едно от местата, предвидени за това е старата сграда на бившия ТЕЛК, на мястото на която да бъде изграден общински паркинг.

„В момента оглеждаме и терени, на които да бъдат стартирани концесионни процедури под формата на публично-частно партньорство – два от терените са: до 15-ти блок в Тракия и до бившия магазин Евмолпия“, конкретизира кметът Иван Тотев. Той изрази надежда, че тази политика ще прекъсне порочната практика за паркиране в зелени площи, детски площадки и на тротоари.