Вие сте тук: Начало Новини Немският коледен базар пред общината отвори за четвърта година

Немският коледен базар пред общината отвори за четвърта година

В продължение на месец в дървените къщички ще се предлагат глювайн, вурстчета, сладкиши и празнични украшения.

За четвърта поредна година на площад „Стефан Стамболов“ в Пловдив отвори немският коледен базар. На откриването му присъстваха кметът инж. Иван Тотев,  Петер Коуб – временно управляващ посолството на Федерална република Германия и почетният консул д-р Мариана Чолакова.

„Радвам се, че отново имаме възможност да споделим немската традиция и европейската култура. Благодаря на всички, които се ангажираха с организацията на този базар, който вече се превръща в традиция в града ни. Пожелавам светло посрещане на празниците и само хубаво настроениe“ – заяви кметът Иван Тотев.  Той съобщи, че тази година в Пловдив ще има два коледни базара – немският на площада пред общината и друг в квартал „Капана“.

„Даваме възможност новата зона в квартал „Капана“ да бъде пространство с базари, които обаче ще са с по-различна насоченост – фермерски пазари, традиционни местни продукти и други атракции, така че комбинираме европейската и българската култура. Това е нещо, към което трябва да се стремим по пътя към 2019 година - да съхраним българската си идентичност, но същевременно да имаме мост и към европейската култура“, каза кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

На немския коледен базар се предлагат традиционното немско греяно вино глювайн, вурстчета,  сладкиши и празнични украшения.  Организаторите са подготвили и богата съпътстваща програма.